• Irriteren aan ouderen op vrijdagmiddag in de supermarkt
 • Hakken van meer dan vijf centimeter
 • Rommel van de kinderen steeds opruimen
 • Denken voor de ander
 • Laten leiden door de weerapp op mijn telefoon
 • Kledingaankoop zeven keer overwegen
 • Druk maken om de file
 • Met blote voeten in gympen
 • Laten leiden door de meningen van anderen
 • 7,2 uur per nacht moeten slapen
 • Dingen ‘moeten’
 • De lieve vrede bewaren
 • Zuurkool eten

Zo, dat is mijn lijst. Maandelijks komt er een onderwerp bij. Héérlijk.

Op Facebook kwam ik het laatst tegen via Omdenken: de fuck it list. Google leerde mij vervolgens dat Claudia De Breij ‘m waarschijnlijk in Nederland heeft geïntroduceerd. En ik ben fan. De bucket list heb ik namelijk nooit goed begrepen. Waarom een lijst van dingen die je nog graag wilt doen? Doe ze gewoon. Oké, ik snap ook wel dat het goed is dromen te hebben. En tegelijkertijd doet de bucket list mij denken aan een 64-jarige die zegt: zodra ik met pensioen ga, ga ik dit en dat doen. En dan vervolgens of vlak voor zijn pensioen een burn-out krijgt of vlak na zijn pensioen komt te overlijden. Knap lullig. Had het dan gewoon gedaan. En daarom heb ik dus geen bucket list.

Nou voelde ik mij wel altijd een beetje lijst-loos. Niet hip en trendy. Geen goed antwoord op het hele YOLO geneuzel van de hipsters. Nu wel: ik heb een lijst. En zeg nou zelf, de naam alleen is al toffer. Los daarvan, word ik blij van deze lijst. Ik vul ‘m met alle stomme dingen die ik tegenkom en waar ik vanaf wil. Popt er toch iets uit het lijstje op, dan haal ik het ‘m erbij en spreek ik mijzelf even ferm toe. En hop, ik heb die toffe jeans ineens gekocht.

Fuck it list, I love you.

fuck-it

WP Feedback

Dive straight into the feedback!
Login below and you can start commenting using your own user instantly