Met zoveel schrijfervaring zit het wel goed

Prachtige schrijfklussen in mijn portfolio. Hieronder een selectie daarvan. En wat ik ook nog heb, zijn mooie werkgevers waarvoor ik heel wat uurtjes heb geschreven: Landal GreenParks, gemeente Montfoort en Pon.

Met zoveel schrijfervaring zit het wel goed

Prachtige schrijfklussen in mijn portfolio. Hieronder een selectie daarvan. En wat ik ook nog heb, zijn mooie werkgevers waarvoor ik heel wat uurtjes heb geschreven: Landal GreenParks, gemeente Montfoort en Pon.

Sociaal Plein

Keer op keer word ik heel even toegelaten in het leven van mensen. Het blijven de pareltjes van mijn werk. Voor het Sociaal Plein interview ik cliënten en maak ik daar mooie verhalen van.

Basisschool De Brink

Een school met lef! De Brink durfde het aan op een losse manier te gaan communiceren met ouders. Ik schreef teksten voor de nieuwe website, een hele toffe kleutergids en de reguliere schoolgids. Het was een mooie samenwerking met Concentus Marketing uit Hilversum.

IJzerhandel Baltus

Jouw klus wordt onze klus. Het klinkt zo simpel, maar juist in de eenvoud van de boodschap en het gebruik van hele korte teksten zat de uitdaging bij deze opdracht. Voor IJzerhandel Baltus heb ik dan ook met plezier alle teksten voor hun nieuwe website geschreven. Met succes: na een bezoekje op de vernieuwde site, wandel je zo bij Baltus naar binnen. Althans, dat is wat ik heb teruggekregen van een aantal kritische meelezers.

Scriptus Design

Ach, wat hou ik toch van een beetje commercie af en toe. Voor Scriptus Design heb ik een aantal teksten mogen schrijven, waaronder een brochuretekst en een flyertekst. Beide voor klanten in de vrijetijdsbesteding.

Anderz Payrolling

Schrijven over payrolling saai? Niet bij Anderz. Sterker nog, het is een feest. Want het mag gek, groots en brutaal. Ik schrijf blogs, pr-materiaal, vacatureteksten en nog veel meer. 

Gemeente Hilversum

Schrijven voor mijn eigen gemeente is een feest. Artikelen, sfeerverslagen, interviews; ik doe het met zoveel plezier. Gewapend met pen en notitieblok ontdek ik de mooiste plekken en ontmoet ik interessante mensen.

Rebel's begrafenisonderneming

Samen geven we het verhaal door. Dat is de boodschap van Rebel’s Begrafenisonderneming. Schrijven voor Rebel ging mij niet in de koude kleren zitten. Des te dankbaarder ben ik met het idee dat de woorden op de website van Rebel troost kunnen bieden. Het was een eer om voor Rebel teksten voor de nieuwe website en brochure te mogen schrijven.

Ynnovate

Gewapend met kleurige post-its, ballonnen en vooral veel gelach zet Ynnovate zich in voor innovatie binnen de overheid. In opdracht heb ik zes opdrachtgevers gesproken over hun ervaringen met Ynnovate. De interviews zijn gebundeld in het boek Let’s Ynnovate.

Transitiepartners

Heerlijk om te schrijven voor een adviesbureau met als missie ‘samen maken we de wereld een beetje mooier’. Transitiepartners heeft mij het vertrouwen gegeven om hun website volledig aan te pakken en het over een totaal andere boeg te gooien. Alle ‘zendteksten’, al het jargon en alle u’s zijn de laan uit gestuurd en hebben plaatst gemaakt voor authentieke, eigenwijze en heldere teksten. En verder redigeer en herschrijf ik als ‘preferred’ tekstschrijver rapporten en verslagen.

Point One

Met cijfertjes heb ik niet zo veel. Des te leuker was de uitdaging om voor dit vooruitstrevende accountantskantoor teksten voor de nieuwe website en brochure te maken.

Landal GreenParks

Digitale nieuwsbrieven, gepersonaliseerde brieven, advertentieteksten, campagneteksten. Schrijven voor Landal was altijd een feest. Klantgericht, persoonlijk en over een erg leuk onderwerp: vakantie.

Gemeente Montfoort

Publicatieteksten, achtergrondartikelen, persberichten, inwonersbrieven, interviews, brochures, flyers, webteksten, social media, speeches, noem maar op. Mijn commerciële pen heb ik bij de gemeente Monftoort ingeruild voor mijn informatieve pen. Hier is ook mijn liefde voor verdieping ontstaan: schrijven over dingen die ertoe doen.

Pon After Sales

Brochureteksten, gepersonaliseerde brieven, campagneteksten. Bij Pon lag de uitdaging erin om een niet sexy onderwerp, het onderhoud aan je auto, toch sexy te maken. In de huid kruipen van de doelgroep en vervolgens een tekst schrijven die zowel een bouwvakker als de bloemist aanspreekt; ik vond het allemaal even boeiend.

WP Feedback

Dive straight into the feedback!
Login below and you can start commenting using your own user instantly