Een groeiend portfolio, veel schrijfervaring

Wat een mooie schrijfklussen heb ik mogen doen in mijn eerste jaren als freelancer. Hieronder een selectie daarvan. En wat ik verder nog heb, zijn mooie werkgevers waarvoor ik heel wat uurtjes heb geschreven: Landal GreenParks, gemeente Montfoort en Pon.

Een groeiend portfolio, veel schrijfervaring

Wat een mooie schrijfklussen heb ik mogen doen in mijn eerste jaren als freelancer. Hieronder een selectie daarvan. En wat ik verder nog heb, zijn mooie werkgevers waarvoor ik heel wat uurtjes heb geschreven: Landal GreenParks, gemeente Montfoort en Pon.

Sociaal Plein

Keer op keer word ik heel even toegelaten in het leven van mensen. Het blijven de pareltjes van mijn werk. Voor het Sociaal Plein interview ik cliënten en maak ik daar mooie verhalen van.

IJzerhandel Baltus

Jouw klus wordt onze klus. Het klinkt zo simpel, maar juist in de eenvoud van de boodschap en het gebruik van hele korte teksten zat de uitdaging bij deze opdracht. Voor IJzerhandel Baltus heb ik dan ook met plezier alle teksten voor hun nieuwe website geschreven. Met succes: na een bezoekje op de vernieuwde site, wandel je zo bij Baltus naar binnen. Althans, dat is wat ik heb teruggekregen van een aantal kritische meelezers.

Scriptus Design

Ach, wat hou ik toch van een beetje commercie af en toe. Voor Scriptus Design heb ik een aantal teksten mogen schrijven, waaronder een brochuretekst en een flyertekst. Beide voor klanten in de vrijetijdsbesteding.

Gemeente Hilversum

Schrijven voor mijn eigen gemeente is een feest. Artikelen, sfeerverslagen, interviews; ik doe het met zoveel plezier. Gewapend met pen en notitieblok ontdek ik de mooiste plekken en ontmoet ik interessante mensen.

Transitiepartners

Heerlijk om te schrijven voor een adviesbureau met als missie ‘samen maken we de wereld een beetje mooier’. Transitiepartners heeft mij het vertrouwen gegeven om hun website volledig aan te pakken en het over een totaal andere boeg te gooien. Alle ‘zendteksten’, al het jargon en alle u’s zijn de laan uit gestuurd en hebben plaatst gemaakt voor authentieke, eigenwijze en heldere teksten. En verder redigeer en herschrijf ik als ‘preferred’ tekstschrijver rapporten en verslagen.

Ynnovate

Gewapend met kleurige post-its, ballonnen en vooral veel gelach zet Ynnovate zich in voor innovatie binnen de overheid. In opdracht heb ik zes opdrachtgevers gesproken over hun ervaringen met Ynnovate. De interviews zijn gebundeld in het boek Let’s Ynnovate.

Point One

Met cijfertjes heb ik niet zo veel. Des te leuker was de uitdaging om voor dit vooruitstrevende accountantskantoor teksten voor de nieuwe website en brochure te maken.

Landal GreenParks

Digitale nieuwsbrieven, gepersonaliseerde brieven, advertentieteksten, campagneteksten. Schrijven voor Landal was altijd een feest. Klantgericht, persoonlijk en over een erg leuk onderwerp: vakantie.

Gemeente Montfoort

Publicatieteksten, achtergrondartikelen, persberichten, inwonersbrieven, interviews, brochures, flyers, webteksten, social media, speeches, noem maar op. Mijn commerciële pen heb ik bij de gemeente Monftoort ingeruild voor mijn informatieve pen. Hier is ook mijn liefde voor verdieping ontstaan: schrijven over dingen die ertoe doen.

Pon After Sales

Brochureteksten, gepersonaliseerde brieven, campagneteksten. Bij Pon lag de uitdaging erin om een niet sexy onderwerp, het onderhoud aan je auto, toch sexy te maken. In de huid kruipen van de doelgroep en vervolgens een tekst schrijven die zowel een bouwvakker als de bloemist aanspreekt; ik vond het allemaal even boeiend.

Pin It on Pinterest

Share This