Het verhaal van een zevenjarige

Buiten gaan de lantaarns aan, ik druk op play. Koptelefoon stevig op mijn hoofd. De stem in mijn oor vertelt over verre oorden, schone prinsessen, gemene heksen en uitgestrekte landschappen. Verhalen vervoeren mij naar een wereld van draken, schurken, prinsen en glazen muiltjes.

Walkman

Zeven jaar ben ik. Dagelijks luister ik voor het slapengaan via mijn walkman naar sprookjes. Toen al was ik verslaafd aan verhalen. Lezen kon ik nog niet, althans niet goed. Dus zocht ik mijn heil in -zoals we dat nu noemen- het gesproken boek. Hoe ik het deed, weet ik niet, maar iedere ochtend werd ik wakker met de koptelefoon netjes naast mijn kussen. ’s Avonds terug in bed herhaalde ik het ritueel. Iedere avond.

Mijn eerste boek

Ik zal een jaar of negen zijn geweest, toen ik mijn walkman inruilde voor mijn eerste boek. Vanaf dat moment was ik officieel boekenverslinder. Iedere avond (ook nu nog) lees ik. Het jeugdboek dat in mijn geheugen staat gegrift, is Het verrotte leven van Floortje Bloem. Toen en ook nu las ik alles door elkaar. Maar om zo van een papier in het leven te duiken van iemand, machtig vond ik het.

Schriftjes

In die tijd begon ik ook met schrijven. Het was het begin van mijn schrijvende ik. Dagboeken, gedichten, liedjes: op alle mogelijke manieren zocht ik naar mijn innerlijke stem in het geschreven woord. Mijn eerste vriendje kon wekelijks rekenen op een liefdesverklaring en met Sinterklaas was ik volledig in mijn sas. Mijn avonturen op vakanties pende ik driftig op in schriftjes.

Emily Dickinson

In de vierde klas van de middelbare school kwam ik op het idee om voor mijn boekbespreking Engels geen ‘gewoon’ boek uit te kiezen. Ik koos een gedicht van de steengoede en legendarische Emily Dickinson. Niet eerder had mijn leraar een leerling meegemaakt die een gedicht koos, vertelde hij mij later.

Het echte werk als freelance verhalenverteller

Terugkijkend op de jeugdige ik, kan ik met alle overtuiging zeggen: verhalen horen bij mij. Een klein verhaal op een beeldscherm, een dikke pil van een grootmeester, een melodieus verteld liefdesrelaas. Ook ben ik zelf een verhalenverteller, via mijn pen. Ik kruip in de huid van de verteller en verpak het vertelde verhaal in woorden. Wat begon als een jeugdige verslaving, heb ik omgezet in ‘echt’ werk. Als freelance journalist en tekstschrijver schrijf ik allerlei mooie dingen. Daarbij werk ik nauwkeurig, creatief en met respect voor het vertelde. Iedere tekst heeft een verhaal in zich. Mijn verhalen zijn verrassend prettig en de boodschap komt altijd goed uit de verf. Die boodschap kan lang, kort, poëtisch of juist krachtig zijn. Het is maar net wat nodig is en wat past.

Haagse roots

Ik ben eerlijk en recht voor z’n raap. Als een echte Hagenaar. Zonder poespas iets moois maken. Ik geef persoonlijke aandacht en doordachte teksten. Persoonlijk contact is voor mij een vanzelfsprekendheid. Ik zoek het verhaal achter het verhaal. De vraag achter de vraag. Altijd.

Schrijven is zoveel meer dan een paar woorden op papier zetten. Een goed verhaal kan overtuigen, inspireren of raken. Daar doe ik het voor!

Schrijven voor mezelf

Als ik niet voor een klant aan het werk ben, dan schrijf ik voor mezelf. Persoonlijke verhaaltjes, gedichten of gewoon grappige zinnen. Soms op rijm, soms heel vrij. Ik overdenk de de dingen die ik meemaak. Stel ik mijzelf vragen. Verwonder ik mij over dingen. En geniet ik van de alledaagsheid van mijn leven.

Wat kan ik voor jou doen?

Op zoek naar iemand die voor jou de juiste woorden vindt? Die bestaande teksten voor je nakijkt? Of het nu gaat om een ontroerend interview, knallende webtekst of helder persbericht: ik verzorg het graag voor je. Mijn teksten zijn helder, toegankelijk en raken de juiste snaar.