Dit doe ik anders nooit hoor! Terwijl ik het mijzelf hoor zeggen, zoek ik naarstig naar het gat in de grond waar ik in kan duiken. Zeg ik dit echt hardop? Als eerste zin tegen iemand ter kennismaking? Voor degenen die denken dat dit verhaaltje gaat over een buitenechtelijke escapade; wees gerust, niets van dat. Maar de stoute schoenen heb ik wel aangetrokken.

Waar ik op dit moment mee bezig ben is zó spannend en zó gaaf. Mijn eigen bedrijf opstarten als freelance tekstschrijver. In dat verlengde kwam ik laatst op het briljante idee eens een kopje koffie te gaan drinken met een andere tekstschrijver. Ik, de redelijk teruggetrokken en stille Roos. Die niet graag op de voorgrond treedt en al helemaal niet het initiatief neemt om een wildvreemde te vragen eens een kopje koffie te gaan drinken. Toch deed ik het. Want op de één of andere manier zit ik in een flow, een vibe, die me dingen laat doen die ik anders nooit doe. Super vet!

En zo kwam het dat ik op een vrijdagmiddag naar een onbekend koffietentje wandelde, ergens in een vage wijk in Utrecht. Natuurlijk dacht ik na over mijn openingszin. Heel erg spannend moest ik het niet maken vond ik. Gewoon beginnen met “wat fijn dat je even de tijd voor me neemt”. Maar nee, de zenuwen namen de overhand en ik flapte er letterlijk “dit doe ik anders nooit” uit. Alsof dat niet erg genoeg was, gooide ik er nog een “en ik ben heel zenuwachtig” achteraan. Kak!

Gelukkig kon de dame in kwestie er vreselijk om lachen. Daarmee was het ijs gebroken en voor mij de weg vrij om los van alles wat ik van te voren had bedacht het gesprek in te gaan. Het lijstje met vragen dat ik van te voren had gemaakt (want oh, wat ben ik gek op lijstjes) heb ik na afloop pas bekeken. Bijna anderhalf uur lang hebben we als collega’s zitten sparren, ideeën uitgewisseld en kennis gedeeld. Ik kwam tot de heerlijke conclusie dat ik niet veel minder ben dan de tekstschrijver waar ik toch wel tegenop keek. Sterker nog, alle kennis en ervaring die ik de afgelopen jaren heb opgedaan plus de natuurlijke liefde voor het schrijven maken dat ik dit gewoon ga flikken.

Vanmiddag ga ik mij inschrijven bij de Kamer van Koophandel. Let the games begin!

WP Feedback

Dive straight into the feedback!
Login below and you can start commenting using your own user instantly